יו יו 2018 גדול
[ssba]
תוכן מקודם

7 טיפים שיעזרו לכן להקל על התינוק הסובל מגזים

השעה: 17:00.
המיקום: על הכדור פיזיו בבית.
הנפשות הפועלות: התינוק ואני.
מוזיקת רקע: צרחות ובכי.

אם התסריט הזה מוכר לכן – הכתבה הזו בדיוק בשבילכן!

אחד הדברים הכי קשים בחודשים הראשונים עם התינוק זה השעות האלו של אחר הצהריים. הוא פתאום בוכה ולא משנה מה אנחנו עושים, אנחנו לא מצליחים להרגיע. כמובן שזה יכול לקרות גם בלילה ובשאר היום, אבל לרוב אחר הצהריים זה מתחיל. קוראים לזה גזים. ואם תרצו להעמיק אז Colic. זה מתחיל בדרך כלל בשבוע השני לחייו של התינוק, כשהשיא מגיע בשבוע השישי, ועד גיל 4-5 חודשים זה בדרך כלל כבר נעלם.

ראשית כל, כדאי לדעת שזוהי אחת התופעות השכיחות ביותר בקרב תינוקות והשכיחות אינה שונה בין תינוק יונק לתינוק שניזון מפורמולה. מה שבטוח זה שהשעות האלה, בהן התינוק פשוט צורח וממש סובל, יכולות להיות כל כך קשות, ומרוב ניסיונות כושלים להרגיע אנחנו כבר לא יודעים מה לעשות מול התינוק חסר האונים שעלינו. מה גם שאין באמת פתרון לתופעה, וגם רוב הרופאים יגידו לכם שזה יעבור בקרוב. אז מה עושים בינתיים?

1. להרגיע, לערסל, לחבק
אין כמו מגע מרגיע שלכם להקלה על סבלו של הקטנטן. נסו להחזיק אותו עליכם כמה שאתם יכולים ולכרבל אותו. תנוחת הנמר על עץ יכולה לעבוד מצוין – החזיקו את התינוק על זרועכם, כך שבטנו צמודה אל הזרוע, ועסו את גבו, זה בהחלט יכול להקל על בטנו. אל תחששו ממיתוסים כאלה או אחרים שיהפוך למפונק,כרגע מה שהוא צריך זה הרבה חום ומגע קרוב.

2. להיות רגועים, לפחות עד כמה שניתן
רוגע יעזור לכם לפעול נכון יותר, עדין יותר ועם המון הקשבה. נכון, זה נורא קשה כשתינוק בוכה ולא מצליחים להרגיע. ולכן הרוגע שלכם כל כך חשוב פה. הוא יעזור לתינוק להירגע. נסו לדבר אליו בטון מרגיע וזכרו שאם אתם בלחץ גם התינוק לא ממש יכול להירגע.

3. מוצץ
כמו בהרבה דברים אחרים, גם פה הוא יכול להרגיע.

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

4. אמבטיה או מסאז'
עוד שתי דרכים שגורמות להרגעה באופן כללי, ולא רק במצבי גזים. מסאז' לתינוק הוא למעשה עיסוי עדין של בטנו בתנועות מעגליות עם כיוון השעון.

5. לשלול כל בעיה אחרת
אם המצב ממש קשה, גשו עם התינוק לרופא, כדי לוודא שלא מדובר בבעיה אחרת. אמנם יכול להיות שלא תצאו עם פתרון מהביקור הזה אבל החדשות הטובות הן שזה בסך הכל גזים – זה קורה לכולם ובסוף זה עובר.

6. אל תעמיסו אוכל
נסו להימנע מהאכלה בזמן בכי, במידה שלא מדובר בזמן הארוחה הקבוע. יותר מדי אוכל במערכת העיכול עלול רק להעיק ואף להחמיר את הגזים. נסו לזהות את סוגי הבכי ולגלות כי לא כל בכי משמעו רעב ואל תאכילו בהפרשי זמן קטנים מדי.

7. לתינוקות שאוכלים מבקבוק
אם אתם מאכילים בבקבוק וודאו שהזרימה לא מהירה מדי ולא איטית מדי. לתינוק שניזון מתחליף מומלץ לעבור לתחליף חלב ייחודי בעל הרכב קל לעיכול כדוגמת, מטרנה אקסטרה קר קומפורט. מה שמיוחד בו הוא פרוביוטיקה מסוג L.Reuteri שהוכחה מחקרית כמפחיתה את משך הבכי בתינוקות עם קוליק. בנוסף, מטרנה אקסטרה קר קומפורט מכילה שמן בטאפלמיטאט – שהוכח כתורם למרקם יציאות רך ולהפחתת משך הבכי.

והכי חשוב זכרו, כמו כל דבר בגידול ילדים, ובחיים בכלל, הכל זמני. עכשיו הם סובלים מגזים, הם בוכים וקשה לנו מאוד שאנחנו לא תמיד מצליחות להרגיע. אבל זה עובר, ואפילו ממש מהר.


*הכתבה נכתבה בשיתוף מטרנה. לקבלת קופון למטרנה אקסטרה קר קומפורט לחצו כאן.

תוכן מקודם   תגיות: מטרנה
תגובות

NEWSLETTER

בואי גם, מה איכפת לך?


ameda 960/180