[ssba]

פורסם בתאריך קטגוריות מגזין
מגזין

6 טיפים לאמהות חד הוריות בחופשת לידה

מאת: אסתי פרי
10.12.2014

אפשר לכתוב ספרים שלמים על הקושי בלהיות אם חד הורית ובמיוחד אחרי לידה. אפשר למצוא המון חסרונות במצב הזה, זה לא מצב קל. יותר מזה, זה מצב מורכב ביותר, ולא רק אחרי לידה, בוודאי ובוודאי גם בהמשך. אבל אם נניח לרגע את כל הקושי הזה בצד אפשר למצוא גם לא מעט יתרונות במצב הזה. כן, יתרונות. תאמינו לי, מכירה את זה מקרוב מאוד.

1. תמיכה
גם אמהות בזוגיות מקבלות המון תמיכה, ברור. אבל לעיתים לאמהות חד הוריות יש אפילו יותר תמיכה, ודווקא בשל מצבן. מההורים, השכנים והחברים. כל הקרובים לך לא מסתפקים בלהביא שמיכה לילד ואיזה קשקשן הם שואלים לשלומך ומתכוונים לכך. החברות הטובות מציעות עזרה וטיפול. בגלל שאת במצב רגיש את יכולה לקבל תמיכה ואפילו לדרוש אותה מכל אדם שקרוב לך מבלי שתחששי שמישהו ירים גבה – זה לא כך כשאת בזוגיות.
כפי שאת תכירי את חווית התמיכה החיובית כך תהיי אם תומכת ומבינה יותר לתינוק שלך.

2. זמן
זמן לעצמך. לך יש יותר זמן מלכל אמא אחרת. נשמע מוזר נכון?! אבל זה רק את והתינוק. זהו. את קובעת את סדר העדיפויות בבית שלך, וזה אולי לא נשמע טוב אבל אין לך עוד בן אדם להתחשב בו חוץ מביצור הקטנטן והמופלא שלך. תישני בשעות היום יחד עם התינוק. תאכילי אותו ותאכלי את בנחת. תעשי קצת ספורט – הליכות וטיולים רגליים טובים לך ולתינוק. תשכחי מכל הדאגות אף על פי שזה קשה לפעמים.
כאם חד הורית את יודעת להעריך את הזמן. את תדעי גם להעריך זמן איכות עם התינוק שלך ולכשיגדל להקדיש לו זמן וללמד אותו לייעל את זמנו.

צילום: pixabay
צילום: pixabay

3. היכרות מעמיקה עם התינוק
תינוקות בני יומם מתעוררים כל 3 שעות לאכילה מה שאומר שבשעות הלילה, אחרי שכולם הלכו לישון, לך יש זמן איכות עם התינוק הטהור והמתוק שלך. אם בשעות היום לא מצאת פנאי, בערב יהיה לך אותו בוודאות ותוכלי להכיר את התינוק יותר מקרוב.
ככל שתתאמצי להכיר אותו יותר בשנת החיים הראשונה את תקלי על עצמך את המשך הטיפול בו בהמשך.

4. הנחות ממשלתיות וסיוע
חיפוש קצר בגוגל של המושג "חד הורית" יעלה לך מיד את כל התשובות לשאלות שעדיין לא שאלת. נצלי את זכויותייך הכלכליות ויתפנה לך זמן לדברים נעימים יותר!
להלן כמה נתונים תמציתיים: תבדקי שאת מקבלת קצבת ילדים, חד הורית זכאית ל 20% הנחה בארנונה, מעונות ומשפחתונים בפיקוח של התמ"ת כמו ויצ"ו ונעמ"ת נותנים הנחה משמעותית לחד הוריות, סיוע בשכר דירה, הנחה של כנקודה במס הכנסה, חד הורי זכאי ליותר ימי היעדרות בשל מחלה של ילד, יש עמותות שונות שמייעצות בעניינים משפטיים לחד הוריות, עיריית תל אביב נותנת הנחות בארנונה, חינוך, ספורט ותרבות וכו'.

5. יש עם מי לדבר.
תדברי! עם חברה, עם אמא ועם חד הוריות נוספות. כשתדעי "לשפוך" את מה שבלב שלך את גם תלמדי את הילד שצריך להיות גלוי ולספר מה שבליבו. יש ארגונים ועמותות שנועדו רק בשביל שיחות. את לא צריכה להתאמץ. בשעות שהילד נח ואת עברת כבר את המכסה היומית שלך ממליצה לך לשבת על כוס קפה ולהתקשר. תמיד עדיף להתקשר לחברה, אחות או אמא אבל אם בא לך לשמוע קול מקצועי יותר להלן מס' ארגונים שאפשר לשוחח איתם: קו להורים של ויצ"ו *6968, קו מידע ותמיכה למשפחות חד הוריות (שייך לעיריית כפר סבא) 09-7467396 09-7431989, קו תמיכה להורים לפגים של עמותת לה"ב 03-9533935, אגודת יד ביד מענה ואוזן קשבת 03-6204999. בנוסף ברוב הערים בארץ יש מרכזים למשפחות חד הוריות שבהם מועברים סדנאות והרצאות.

6. העיניים נשואות לך
תעצרי רגע ותחשבי עד כמה את חשובה. לא רק לתינוק שנולד ובוודאי זקוק לך-את היית ונשארת כל עולמו, אלא גם לנשים אחרות ולסביבה שלך בכלל. דווקא בגלל הקושי של ההורות היחידנית, דווקא בגלל הבדידות שאת חשה לפעמים, דווקא בגלל המצב הכלכלי הקשה את מושא להערצה. את שורדת! את חיה! את מנסה לעשות הכל לבד. את מבינה כמה כוח זה נותן לנשים אחרות להמשיך בחייהן?! אם את יכולה אז כל הנשים יכולות.
מהמקום של הקושי תצמח הישועה. אף פעם לא לוותר. וזה מה שהנכס שהבאת לעולם ילמד ממך.

אסתי פרי היא מלווה התפתחותית מגיל לידה עד שנתיים, מתמחה בעיסוי תינוקות ופגים.

מגזין   תגיות:
תגובות

NEWSLETTER

בואי גם, מה איכפת לך?