יו יו 2018 גדול
[ssba]
הריון ולידה

11 דברים שכדאי לדאוג להם לפני הלידה

לידה היא ללא ספק אירוע מכונן, והתקופה שמגיעה אחרי היא תקופה מאתגרת, מלווה במשימות חדשות שאף אחד מבני הזוג לא הכיר קודם (החל מהחלפת חיתול, אמבטיה ראשונה והתמודדות עם חוסר שינה) ויכולה להיות מלאה בחששות ופחדים, בחוסר וודאות ובלבול ובעיקר, בהמון סימני שאלה: איך עושים? מה עושים כש? האם אני עושה כמו שצריך?
כדי לנסות להוריד קצת את חוסר הוודאות וכדי שתוכלו להתכונן ללידה בצורה הטובה ביותר (עד כמה שניתן להתכונן לאירוע המכונן בחיים), אספתי מספר טיפים שיכולים להקל עליכם את החיים לפני הלידה ואחריה ולאפשר לכם להיכנס להורות בצורה קלה יותר.

1. אוכל
כי לא באמת יהיה לך זמן להכין לעצמך אוכל ואת לא רוצה למצוא את עצמך מנשנשת חטיפים נגישים והכי לא בריאים שיש. הכיני עוד לפני הלידה קופסאות עם אוכל קפוא שאת אוהבת. חשוב לאכול אוכל מזין בכדי להתחזק. אפשר לקנות פירות יבשים שיהיו זמינים במקרים של עייפות מוגברת, רעב קיצוני או חולשה (שאופייניים לתקופה זו).

2. בית מרקחת
אחד מהקשיים שמתארים אבות לאחר הלידה הוא ה"תיזוזים" הרבים והשליחויות האינסופיות שהם נדרשים לעמוד בהם, כמו משחה לטיפול בפטמות בשש וחצי בבוקר. כדי לחסוך לכם קפיצה לבית מרקחת כל כמה שעות, כדאי להכין מראש רשימה של כל מה שתצטרכו ולקנות הכל מראש וברוגע. החל מתרופות לתינוק (לכל מקרה חלילה של חום) ועד מקלוני אוזניים לטיפול בטבור או רפידות הנקה.

3. לדאוג לשאר דיירי הבית
בין אם זה לילדים או אפילו לכלב – חשוב לדאוג מראש לסידור עבורם במקרה שהלידה תהיה באמצע הלילה. כדאי להכין להם תיק עם בגדים, צעצועים מוכרים וספרים אהובים, רשימה עם סדר היום שלהם בכדי לא לגרום להם ליותר מידי שינויים. אני מאמינה בלשתף את הגדולים (גם אם הם לא ממש גדולים), לספר להם במילים שלהם וברמה שיוכלו להבין מה הולך לקרות, לאן אימא הולכת, מתי היא תחזור ועם מי.

4. ציוד לתינוק
חשוב לדאוג שמישהו בבית יסדר את כל הציוד לתינוק החדש: העריסה, המצעים, האמבטיה. גם אם את מאמינה שאסור לסדר לפני הלידה, תוכלי להכין את כל הציוד במקום מסוים כדי שכשיגיע הזמן הכל יהיה מוכן.

5. זמן איכות
לאחר הלידה סביר שתהיי עייפה ומותשת, חסרת סבלנות. שגרת היום שאת רגילה אליה תתהפך לתקופה מסוימת וכנראה שלא יהיה לך הרבה זמן להקדיש לבעלך, לאחים הגדולים, לעצמך! חשוב להקדיש זמן איכות עם כל אחד מהם לפני הלידה, על חשבון הזמן שלא יהיה לך מאוחר יותר. בזמן הזה נצלי את ההזדמנות לדבר על מה הולך לקרות, מה הציפיות שלך ממנו ואיך את מדמיינת את השינוי.

צילום: pixabay
צילום: pixabay

6. דולה פוסט פארטום
במידה ואימא/אחות/חברה טובה יהיו עסוקות ואין מי שיכולה להיות זמינה בשבילך בימים הראשונים, ובמיוחד לאחר לידה ראשונה, בוודאי תזדקקי לעזרה בכל הקשור לטיפול בתינוק והתנהלות היומיומית החדשה. דולה פוסט פארטום (או דולה מלווה לאחר הלידה) עברה הכשרה מקצועית בתחום הליווי והתמיכה לאחר לידה (והיא גם אמא בעצמה) ויכולה לתת לך טיפים, כלים ועצות בהתנהלות שלך עם התינוק, להדריך אותך לגבי הטיפול בו, כל מה שצריך ולא צריך. וחשוב לא פחות, גם לגבי הטיפול בעצמך. הדולה מגיעה למספר פגישות בהן היא מלווה אותך עם התינוק בביתך, ביום ובשעה שמתאימה לך, ותעזור לך להפוך את החיים שלך לפשוטים וברורים יותר בתקופה הראשונה שלאחר הלידה.

7. האכלת התינוק
גם אם את יודעת שאת מתכננת להניק וגם אם לא, וגם אין עדיין לא חשבת על זה בכלל, ממליצה לך להכין מראש טלפון של יועצת הנקה הגרה בסביבתך, עדיף מישהי שקבלת עליה המלצות. במידה ותחליטי להניק ותתקלי בקושי, במידה ותבחרי לא להניק ותצטרכי עזרה עם ייבוש החלב. הנקה היא לאו דוקא טבעית לנו וצריך ללמוד אותה! בנוסף, ממליצה לקנות קופסא של תמ"ל למקרה הצורך, למקרים של קשיים בהנקה או בעיות בחיבור לפיטמה. כי גם אם ההנקה בדמך, במקרה של קשיים, לא תרצי להשאיר את התינוק שלך רעב עד שהבעיה תסתדר.

8. אנשי מקצוע
לידה ראשונה? לאחר הלידה תצטרכי לקבוע תור לאחות טיפת חלב לביקורת, מעקב וחיסונים ולרופא ילדים בקופת החולים שלך בכדי לפתוח לקטנטן תיק בקופת חולים. תוכלי מראש לברר את הטלפון של הרופא והאחות בסביבת מגורייך וכך תחסכי לעצמך חיפושים וטלפונים כשתשתחררי הביתה מבית החולים.

9. תיק ללידה ולבית החולים
הכיני תיק ללידה ולימים שלאחר מכן למחלקה או למלונית, תזדקקי לדברים בשבילך וגם בשביל הקטנטן. אומנם התאריך המשוער הוא בשבוע 40, אבל רוב הלידות מתרחשות בין שבוע 36-42 כך שאין לדעת איפה תתמקמי בטווח הזה ועדיף להיות מוכנה מראש.

10. ברית
אם יש לכם בן בדרך ואתם בעניין של ברית, תחשבו על מקומות אפשריים לארוע, מספר מוזמנים, רשימת תרופות לברית, והכי חשוב – מוהל עם המלצות.

11. הכנה מראש
הכיני את עצמך ואת בן הזוג, האחים הגדולים בבית, לתקופה לא פשוטה. המון שינויים, סדר יום הפוך, חוסר בתשומת לב, עייפות, סערת רגשות לא צפויה באמצע היום או הלילה. וזכרי – הכל זמני! עם הזמן תלמדי להיות נינוחה יותר, בטוחה יותר, תשני קצת יותר ותתחילי ליהנות ממש.

שני וילצ'ינסקי-טננבוים, היא דולה פוסט פארטום ומנחת קבוצות לאימהות לאחר לידה בסטודיו ‎אימאל'ה – בית לאימהות לאחר לידה בראשון לציון.


כתבות נוספות של שני וילצ'ינסקי-טננבוים:
8 סיבות טובות להצטרף למעגל אימהות
5 סיבות לקחת דולה לאחר לידה

הריון ולידה   תגיות:
תגובות

NEWSLETTER

בואי גם, מה איכפת לך?


ameda 960/180